Search this blog


Anasayfa GENEL UYARI Sorularınızı Gönderin
Thursday, January 28, 2010

Down Sendromu Olan Bebegi Aldirmak  

Bir okuyucumuz yapılan testlerde Down sendromu olduğu söylenen bebeklerinin öldürülerek hamileliğin doktorlar tarafından sonlandırılması tavsiyesi ile karşılaşmışlar. Okuyucumuz şu satırları yazıyor:

Bebeğimiz sanırım henüz anne karnında 4 aylıkken doktorlar, kalbindeki bir delikten ötürü down sendromu tespiti koydular. Bu durumda da her aileye önerdikleri "gebeliği sonlandırma" tavsiyesını yaptılar. Eşim ve ben bunu asla kabul etmeyeceğimizi; ne olursa olsun O'nun bizim çocuğumuz olduğunu ve bu emanete ihanet edemeyeceğimizi belirttik. Elbetteçok üzülmüştük ama hiçbir üzüntü sizin sitenizde de sık sık dile getirdiğiniz gibi kendi evladını katletmekten daha şiddetli değildir.

Çok şükür, yavrumuz cok sağlıklı doğdu. Kahinlik ve firavunluk yapmağa kalkan sözde "bilim" yanıldı. Bu şiiri de bunun üzerine yazdım.
Zaten nacizane şiirimin ilk kıtasında da bu hadiseye özellikle vurgu yaptım:
"Haydi firavun ve müneccim fen
Habersiz özünden bile zerrenin;
Haydi hissizlikle yoğrulu izan;
Dizilsin önüme müntesiplerin.."

İlginiz için sonsuz teşekkürler, kolaylıklar dilerim.



Bakınız, bu kolay bir karar değil. Kimi insan sadece istemediği için çocuğunu aldırıyor, yani tamamen keyfi nedenlerden dolayı kürtaj yaptırıyor. Bunun karşı tarafında ise doğacak çocuğun sakat veya down sendromu gibi hastalıklara sahip olması gibi durumlar da var. Zor soru bu koşullar altında kürtaj yapmalımıyız sorusu. Çocuğunuz sakatlığından veya hastalığından dolayı ölü doğabilir veya uzun süre yaşamayabilir. Bu durumda siz çocuğu doğmadan öldürerek ona iyilik yaptığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Ikinci bir durum ise çocuğun sakat sakat yaşamasına ve zihinsel problemlerinin olmasına ve zor bir yaşamın onları beklemesine gönlünüz elvermiyor olabilir. Bu durumda da siz çocuğunuza iyilik yaptığınızı düşünüyor olabilirsiniz. Ya da tamamen bencilsinizdir ve sakat veya zihinsel özürlü bir çocuğa ömrünün sonuna kadar bakmak istemiyorsunuz. Bana sorarsanız bunların hepsi cinayet sınıfına giriyor. Mesajı atan okuyucumuzun durumu ise oldukça ilginç. Doktorlar çocuğun down sendromuna sahip olduğunu söylemişler ama çocuk sağlam çıkmış. Eğer çocuğu aldırmış (pardon öldürmüş) olsalardı bunun acısıyla ömür boyu nasıl yaşayacaklardı? Dogru karari vermisler ve Allah da yuzlerine gulmus.

Bu konulara ileride değinmeye devam edeceğiz.

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Benzer Konularda Yazılmış Yazılar



6 Yorum: to “ Down Sendromu Olan Bebegi Aldirmak

  • türkan(tees)
    January 28, 2010 at 2:29 PM  

    zeynep hanım, umarım bu yazıda anlatılan dr lardan değilsiniz ve olmazsınız ama okumadan yapmış olduğunuz yorum maalesef en kısa zamanda onlardan olup hatalar yapabileceğinizi gösteriyor, dikkat ve duyarlık gerektiren bir meslek grubandasınız dikkatsiz bir dr benim ölmüş bebeğimi 10 gün taşımama bir diğeride bebeğin alınmasından sonra kalan parçaları tam temizlemediği için rahatsızlanmama sebep oldu...velhasıl bu yazı kürtajla bebeğini aldıran bir annenin yazısı değil, işini iyi yapamayan drlar yüzünden yaşadıklarımlarımla ilgili....

  • Elif
    December 9, 2010 at 3:36 PM  

    kürtaj gibi yasalarda tanınmış bir hakkı 'cinayettir' şeklinde tanımlayarak, dahası kürtaj videoları paylaşarak insanların beynini yıkamaya çalışamazsınız. umuyorum ki gerçekten doktor değilsinizdir çünkü bu blogu tabipler odasına şikayet edeceğim ve sizin doktor kimliğiniz altında insanlara kendi değer yargılarınızı empoze etme çabanızın bir yaptırımı olup olmadığını öğreneceğim. Onların böyle bir gücü olmayabilir, evet, o zaman da farklı yollardan sizin şu blog altında yaptıklarınızı duyurabildiğim kadar doktora duyurmaya çabalayacağım.

  • Cigdem
    May 8, 2011 at 8:13 AM  

    Down Sendromunun kesin tanısını bebek henüz 4 aylık olmadan koyan tenı testleri var.Koryon Villüs Biyopsisi.bu test kesin olarak yani ihtimaller üzerinde durmayarak bebek ds yada değil der.Kesin tanı ilede bu kararı vermek evet çok zor ama sitede anlattığınız örnek çok yanlış bir örnek sadece ikili test sonucu yani ihtimal üzerine bebeği aldırın önerisinde bulunacak bir doktor olduğunu sanmıyorum.Diyelim ki var.İnternet denen bişi var bunu yaşayan insanlar araştırsınlar.Kesin tanıyı nasıl alabilirim diye.Kesin tanıyı alsanızda bebeğinizin hayatına son vermek çok zor bir karar.Allah kimseyi bu kararı vermek zorunda bırakmasın.

  • Anonymous
    February 14, 2013 at 11:00 AM  

    cinayet kelimesi yanlis olmus....hukum allahindir..siz bilemezsiniz. siz doktor olamazsiniz...zora henuz pismemis hamsiniz.

  • Anonymous
    November 24, 2013 at 5:01 PM  

    Kürtajın her türlüsü cinayettir
    Teşekkürler Türkan Hanım.

  • Sportmen Erkek
    January 2, 2020 at 10:04 AM  

    Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var